Výroba japonského kuchyňského nože

Kurz výroby japonského kuchyňského nože je rozdělen na teoretickou a praktickou část. V teorii se seznámíte se základními typy nožů, jejich nábrusu a využití. Poté si vyberete předpřipravenou šablonu tvaru čele (možno změnit dle domluvy) a tvar čepele vybrousíte z nerezové nožířské oceli N690.  Po hrubém vybroušení tvaru bude následovat provedení výbrusu do “V” či jednostranný výbrus. V této části je zapotřebí mnoho trpělivosti a snaha o dosažení co nejkvalitnějšího výbrusu. Dále provedete zakalení čepele dle materiálové listu příslušné ocele včetně následného popuštění na požadovanou tvrdost (58-60HRC). Následující den vlepíte čepel do připraveného špalku stabilizované karelské břízy a následně provedete tvarování střenky. Odpoledne druhého dne čepel naostříte na pomaloběžné brusce a následně na vodních japonských kamenech.

Podrobné informace ke kurzu

Cena: 5700,- Kč 
Délka kurzu: 2 dny, 16 hodin
Čas: 1.den: 10.00 – 19.00
2.den: 10.00 – 17.00
Max. počet účastníků: 4
Min. počet účastníků, který je potřebný na uskutečnění kurzu:3
Materiál: ocel nerezová N690, stabilizovaná karelská bříza
Předpoklady: trpělivost, snaha o přesnost
Poznámka: uzavřená pracovní obuv, pracovní oblečení, přiléhavé pracovní rukavice

Lektor kurzu: Aleš Jakubec z www.fajnakovarna.cz.

č.ú. 4066499359/0800 IČO: 22834494

Hobbylab, z.s.